Fabrikens framtid

VI GER INTE UPP!

Vi, fjorton entusiaster som vurmar och kämpar för det kulturarv som är Gustavsbergs Porslinsfabrik, fortsätter att tillverka porslin så länge det kommer in beställningar och vi har lokaler att vara i.

Till vår hyresvärd, Värmdö kommun, har vi lämnat in ritningar på hur vi kan ha en fortsatt tillverkning på en mindre yta för att därigenom få lägre lokalkostnader. Vi ser även möjligheten för hyresvärden att kunna bygga ett innertak så att vi kan ha fortsatt produktion medan det fallfärdiga yttertaket renoveras.

Förhandlingar pågår och än är inte sista ordet sagt.

Crowdfunding?

Många frågar oss om den crowdfunding som nämns i media och om andra typer av finansiering. Vi har gjort ett förarbete med verksamhetsplan och annan formalia som ska till, men så länge lokalfrågan inte är löst tvekar vi att dra igång det hela.

Hur kan jag hjälpa till?

Vi oerhört tacksamma för alla som hört av sig och erbjudit sin hjälp i stort och smått. Det vi främst ber om, i väntan på att kunna dra igång crowdfunding, är att den som vill stötta oss köper vårt porslin. En lista med återförsäljare finns på hemsidan. Har du ingen butik i närheten har vi ett flertal återförsäljare med nätbutiker. Alla återförsäljare har inte hela vårt sortiment, därför har vi även en egen nätbutik och det går också att mejla oss om det är något som saknas.

En sammanfattning

Syftet med detta inlägg är att ge en liten inblick i sakernas tillstånd just idag, den 19 juni. Om du vill veta mer eller har funderingar är du välkommen att mejla oss.

Bakgrundsinfo

Några länkar till media:

Select your currency
SEK Swedish krona
EUR Euro