Gustavsberg Porslinsfabrik (Framtidens Porslin AB) är ett helsvenskt företag. Organisationsnumret är 556789-2103.

Företaget grundades 1825 och har varit i kontinuerlig drift sedan dess, under olika ägare. Senaste ägarbytet skedde 2019.

All vår tillverkning sker i hushållsporslinsfabrikens tegelröda byggnad i Gustavsberg, 20 km öster om Stockholm. En stor del av tillverkningen sker för hand då vi valt kvalitet framför kvantitet.

Som enda porslinsfabrik i Norden tillverkar vi benporslin, allt från hela serviser till specialbeställda termoshöljen. Vi tillverkar också krukor, uppläggningsfat och ugnsfasta formar i stengods.

Vårt porslin och stengods är stämplat med en ankarstämpel liknande den som introducerades 1839 samt texten “MADE IN GUSTAVSBERG SWEDEN”.

Ett stort antal konstnärer har bidragit med design av våra produkter. Mest frekventa är Siv och Stina Juhlin, Stig Lindberg, Ingegerd Råman, Margareta Hennix och Signe Persson Melin. Läs mer om våra formgivare.

Vi tillverkar porslin och stengods för bl.a. professionella kök, privatkonsumenter, företag och museer. Monogramserviser av typen vapen-, båt-, eller företagsserviser är en specialitet.

Sidan uppdaterades 2020-06-16